גילוי מצבה

אבל בדת היהודית

תקופת האבל בדת היהודית מאפשרת למשפחתו של הנפטר להתמודד עם הכאב שזמן לא יצליח להעלימו, אך אולי יצליח להקהות אותו במעט. 
תקופת האנינות, השבעה, השלושים, ושנת האבל הן ארבע תקופות זמן שבהן משפחתו של הנפטר מתאבלת עליו, עד שבהדרגתיות האבלים מתנערים מעפר וקמים.

תקופת השלושים

לאחר השבעה ממשיכה משפחתו של הנפטר במנהגי האבלות שבהם נהגה בשבעת ימי האבל, למעשה עוד עשרים ושלושה ימים נוספים. בימי אבל אלה יש איסורים שונים כגון איסור על לבישת ביגוד חדש, איסור להתגלח ויש הנמנעים מאכילת בשר ושתיית יין. האשכנזים נוהגים שלא להתקלח במים חמים במשך תקופת השלושים, אך מלבד דקויות המפרידות בין מנהגי העדות השונות וסוגי הקבורה השונים, מנהגי האבלות מאחדים את העם היהודי ומייחדים אותו משאר העמים. בתקופה זו נמדדת הערבות ההדדית של עם ישראל כשבתקופת האבל ובעיקר בתקופת השבעה עליהם לדאוג לשכניהם האבלים ולעזור להם לעבור את התקופה הקשה.
חוזרים למצבה
ביום השלושים למותו של הנפטר מבצעים טקס שנקרא "גילוי מצבה" שבו עולים לקברו של הנפטר קוראים פרקי תהילים וקדיש. המצבה, שעליה חרוטים שמו של הנפטר, תאריך פטירתו ולעיתים כיתוב על מצבה שמנציחים אותו, מאלצת את יקירי הנפטר להתמודד עם המציאות שבה עליהם להמשיך לחיות למרות שחוו אובדן של אדם אהוב. הדת היהודית מעודדת את האבל להמשיך הלאה בחייו אך לא לשכוח ולכן למרות שביום השלושים יש להפסיק את מנהגי האבלות, נהוג להדליק נר נשמה לזכרו של הנפטר. אם הנפטר איננו ההורה של האבל, תקופת האבל מסתיימת לאחר שלושים יום.
מרימים את הראש
המעבר מאבל ליום חול מוכר לעם היהודי כולו. במשך אלפיים שנה בהם העם היהודי עמד בפני פוגרומים ורצח עם, היה עליו לקום ולהרים את הראש, רק כך התאפשר קיומו. אובדן הפך להיות מנת חלקו של העם היהודי, אך מנגד הרצון לחיות ולדאוג להמשכיותו של עם ישראל גבר על תחושת האבל. יום הזיכרון לחללי צה"ל מסמל זאת בצורה הכי ברורה, שכן בצאת יום הזיכרון נכנס יום העצמאות. הקונספט של המעבר משואה לתקומה קיים בדת היהודית גם בקולקטיב וגם בפרט. בימי "יזכור" שנערכים ביום הכיפורים, ביום השביעי של חג הפסח, בחג השבועות ובשמחת תורה מזכירים בתפילות את היהודים שנרצחו לאורך ההיסטוריה וכמו כן נהוג להזכיר את שמות הנפטרים שעליהם חלים דיני אבלות. כך למעשה העם היהודי בכלל והאדם היהודי בפרט דואגים לזכור את יקיריהם שנפטרו, אך להמשיך ולשאת את לפידם.
ישלח מצבות אומן באבן מתמחים בבניית כל סוגי המצבות כגון: מצבות משיש חברון, מצבות משיש גרניט שחור, מצבות משפחתיות, מצבות מיוחדות ועוד. אנו מגיעים לבית המשפחה האבלה לשם ייעוץ, הכוונה וסיוע בבחירת מצבה שתשמש זיכרון עד ליקיריכם. לשליחת מייל כתבו לנו בכתובת הבאה: omanbaeven@gmail.com או התקשרו: 08-9282986, 050-5469986.